TEHNIČKO OBEZBJEĐENJE

VIDEO NADZOR

Statistika pokazuje da je nivo provala i ugrožene sigurnosti na nekoj lokaciji umanjen za čak 65% ako je pod video nadzorom. Stoga, sve veća potreba za video nadzorom počev od svakodnevnog poslovanja do situacija visokog rizika unosi vitalni element u bezbjedonosne projekte – preventivu.

Ugrađujemo kamere vodećih svjetskih proizvodača sa uređajima za digitalno snimanje i prenos signala. Na taj način je omogućeno nadziranje prostora koje štitimo od strane naših stručnjaka iz Dežurnog operativnog centra.

PROTIVPROVALNI SISTEMI

Vrijednosti pojedinaca i organizacija koje su izložene bezbjedonosnim rizicima čuvamo najkvalitetnijim protivprovalnim sistemima. Oprema koju projektujemo i stručno instaliramo je vrhunskih proizvođača.

Tehnološki napredni žičani i bežični alarmni sistemi prilagođavaju se kako malim objektima tako i velikim industrijskim postrojenjima. Signalizacija alarma može biti zvučna ili svjetlosna.

Kompletan sistem nadzora baziran je na alarmnim centralama sa mogućnošću dojava na mobilni telefon ili Dežurnom operativnom centru tokom svih 24 sata.

PROTIVPOŽARNI SISTEMI

Vector System Security koristi visoko kvalitetne detektore, centralne jedinice za obradu, uređaje za signalizaciju i automatizaciju i dojavu požara.

Ugrađujemo adresibilne sisteme koji rade na principu tačkaste detekcije odnosno gdje svaki detektor ima svoju adresu.

Pored njih koristimo i analogno-adresibilne uređaje koji su moderniji, sigurniji, brži i osjetljiviji zbog mogućnosti podešavanja alarmnog nivoa svakog detektora, jer se prilagođavaju uslovima okoline i javljaju tačnu lokaciju požara.

SEFOVI,SIGURNOSNE KASE I ORMARI

Za vrijednosti i predmete koji se posebno čuvaju, kompanija Vector System Security obezbjeđuje vrhunske profesionalne trezore, sigurnosne kase i sefove.

U ponudi su i pultne blagajne, sigurnosni ormari, arhivski i kartotečni ormari. Svi navedeni proizvodi zadovoljavaju najviše evropske standarde te posjeduju sertifikat VdS po En.1143-1 i EcoS po En.1143-1.

KONTROLA PROLAZA I RADNOG VREMENA

Upravljanje resursima, ljudima i vremenom zahtjeva tačne podatke oko prolaza i radnog vremena u kompanijama. Kako bismo povećali efikasnost na poslu i pružili dodatni osjećaj sigurnosti nudimo savremene sisteme za kontrolu prolaza i radnog vremena najpoznatijih svjetskih proizvođača ove opreme.

Omogućavamo integrisanje naših sistema sa ostalim bezbjednosnim sistemima, imamo i rješenja koji se sastoje od čitača i tastature koji služe za očitavanje beskontaktnih kartica i unos korisničkih šifri, kontrolora koji obrađuju podatke i dozvoljavaju ili zabranjuju ulazak, te programskih paketa koji omogućavaju spajanje sa PC-om, jednostavno rukovanje, pravljenje izvještaja i slične zahtjeve klijenata.

INTERFONSKI SISTEMI

Bezbjednost počinje još kod ulaznih vrata ili kapije, gdje se omogućava provjera posjetilaca i ulazaka. Ugrađujemo najsavremenije interfonske sisteme koji su povezani sa elektronskom bravom na vratima uz video-interfonski sistem za govornu komunikaciju koji u isto vrijeme prikazuje slike osoba koje su zvonile na ulaznim vratima.

AUTOMATIKA ZA VRATA, KAPIJE I PARKINGE

Automatizovani uređaji za rampe, klizna i krilna vrata, te garažna vrata svjetski poznatih proizvođača, omogućavaju potpuno rješenje automatizacije svih ulaza i izlaza za javne parkinge i garaže. Imamo i sisteme automatske naplate parkinga. Njegov softver omogućava sveobuhvatnu kontrolu pristupa i naplate parkiranja.

Upotreba 12V motora, osim smanjenja trzaja u kretanju omogućuje i upotrebu funkcije “anti black-out” u slučaju nestanka električne energije gdje postoji pomoćno napajanje. Kada se pouzdanost i trajnost uklope u moderan dizajn dobija se savršenstvo automatike iz ova dva proizvodna programa.

GPS PRAĆENJE VOZILA I PLOVILA

Još od davnina su moreplovci određivali svoju poziciju na otvorenom moru korišćenjem trigonometrije, kombinacijom položaja tri zvijezde.

U današnje vrijeme GLobal Positioning System (GPS) je najsavremeniji satelitski radionavigacijski sistem namjenjen globalnom pozicioniranju. To je jedini sistem koji omogućava određivanje 3D pozicije, brzine i tačnog vremena 24 časa dnevno bez obzira na atmosferske prilike, tačnošću većom nego bilo koji radionavigacijski sistem do sada.

Ovaj sistem omogućava vlasnicima vozila, plovila ili letjelica određivanje pozicije i drugih parametara vozila u bilo kojem trenutku, ali i optimalno rješenje zaštite od krađe. Koriste ga i špediteri radi boljeg planiranja i uvida u svoj vozni raspored i trenutni položaj flote, kao i osiguravajuće kuće.

Modernim tehnološkim rješenjem za upravljanje voznim parkom, naprednim online sistemom, omogućena je kontrola, praćenje i nadzor pokretnih objekata – svih vrsta vozila, plovila i letjelica ili kućnih ljubimaca – GPS Online Tracking.

Sistem za praćenje vozila razvijen je kao moderna web aplikacija sa ugodnim i jednostavnim korištenjem.

Ovakav oblik aplikacije praktički omogućuje pristup sistemu bilo gdje da se nalazite putem interneta. Naravno pristup je zaštićen korisničkim imenom i lozinkom te modernim protokolima za komunikaciju (SSL) koji se koriste i u sistemima internet bankarstva.

Sistem za upravljanje voznim parkom dizajniran kao web aplikacija ne zahtjeva ulaganje u dodatnu infrastrukturu i vlastiti hardver. Za korištenje potreban je obični račinar sa Internet pristupom i web pretraživačem.

Implementacija ove usluge ne preporučuje se samo transportnim preduzećima već i ostalima koji imaju potrebu nadzora i praćenja vozila, plovila ili pošiljaka zbog sigurnosti, optimizacije kapaciteta, nadzora nad potrošnjm goriva, prijeđenog puta itd. Na temelju spomenutoga firme mogu ostvariti znatne financijske uštede u smislu smanjenja troškova voznog parka i potrošnje goriva, povećanja učinkovitosti i produktivnosti, smanjenja papirologije, a moguć je i trenutačni uvid u aktivnosti na terenu te je poboljšana zaštita vozila od krađe.

Instagram

[instagram-feed num=6 cols=3 imagepadding=7 showbutton=false showfollow=false showheader=false]